2. az igazi Billy Elliot

Megtalálták az igazi Billy Elliotot, nem is egy, hanem mindjárt két példányban!

A 11 éves ikrek, Sam és Haydn Astbury a nagy-britanniai Cleveleys-ben kezdtek el táncolni 7 éves koruktól.

Imádják a balettot, s olyannyira komolyan gondolják a szenvedélyüket, hogy mindketten egy-egy nagy presztízsű balettiskolába nyertek felvételt. Valóra vált az álmuk, profi szinten űzhetik a balettot több más tánccal egyetemben.

Komoly tréning vár rájuk: eddig hetente 4 órát gyakoroltak, most naponta fognak négy órát tánctudásuk fejlesztésével tölteni.

 

 

Sam a londoni Royal Ballet School hallgatója lesz szeptembertől nyolc éven át, ami a világ egyik legjobb balettképző intézmények számít. Számos híres táncos, köztük Margot Fonteyn is itt koptatta a spicc cipőjét.

Haydn a birminghami Elmhurst Balett Intézetbe fog járni, ami Nagy-Britannia legrégebbi tánciskolájának számít, a klasszikus balett egyik közismert központja.

Az ikrek édesanyja, Sylvia rendkívül büszke fiaira, különösen azért, hogy ilyen éles versenyben tudták megmérettetni magukat. Csupán 12 helyet tartanak fenn a fiúknak az intézetben, ezért még fantasztikusabb teljesítmény, hogy sikerült bekerülniük – mondta a mama, akinek saját táncstúdiójában ismerkedtek meg a fiúk az alapokkal.

Embert próbáló feladat vár a két kis Billy Elliotra, hiszen nem csak a szülői házat kell elhagyniuk, hanem egymást is. Elkötelezettségük azonban szárnyakat ad nekik, hiszen mind a ketten profi balett karrierről álmodoznak.

.

.

<<< vissza balett érdekességek oldalra

.