Felnőtt balett Budapesten, balettiskola és balett oktatás a Westendnél

Balett oktatás

 

Ha még mindig attól félsz, hogy az alakod nem elég karcsú…

…hogy elkezdjél balett oktatásra járni felnőttként!

Akkor azonnal iratkozz be a balettiskolánkba…

…a felnőtt balett tanfolyamra, hogy megszabadulj a félelmeidtől!

Neked találtuk ki felnőtteknek szóló, az alapoktól induló balett oktatásunkat Budapest központjában, ahol magas színvonalon zajlik az oktatás.

A körülmények profik: szuper tágas teremben, tapasztalt mesterek segítenek abban, hogy elsajátítsd a klasszikus balett alapjait. Az izomzatod szálkásabb lesz, a tartásod pedig királynői. Ráadásul olyan közösségben tanulhatsz, ahol a közös érdeklődés összekovácsolhatja az embereket. A tanév felénél vagy végén pedig arra is lesz mód, hogy bemutasd: rövid időn belül fantasztikus eredményeket lehet elérni a felnőtt balett tanulás során.

Csatlakozz balettiskolánkhoz te is, vesd bele magad a plié és tendu világába, ahol felnőttként átélheted a gyerekkori balett álmokat.

 

Gyakorlatban bizonyított felnőtt balett oktatási rendszer

A speciális felnőtt balett oktatás lényege, a már kialakult testi felépítés, izomzat, ízületek, stb figyelembevételével kialakított gyakorlatsorok, melyek fokozatosan terhelik a testet.

Az óra felépítése:

1. balett célgimnasztika

2. rúdgyakorlatok

3. középgyakorlatok

4. nyújtás

 

Haladéktalanul megnézem az induló
teljesen kezdő tanfolyamokat>>>

 

A Felnőtt Balett oktatás gyakorlati fejlődési szakaszai

Teljesen kezdő:

Heti egy alkalmas tanfolyamnál 8 hétig tart, heti 2 alkalmas tanfolyamnál 4 hétig.

Ezen a kezdő tanfolyamon tudod megtanulni a balett alapjait, kar- és lábpozíciókat, alapvető kifejezéseket, a balett gyakorlatok tradicionális sorrendjét, és ezek végrehajtását.

Ezek csak az alapok, ahogy mondani szoktam, a kezdő tanfolyamon megtanulható (darabra meglesz), de el nem sajátítható.

Az elsajátítani sok-sok gyakorlással tudod.

1-es szint:

erre az órára, teljesen kezdőként ne gyere, minimum 2-3 hónapos balett „előélettel” kell rendelkezni, hogy be tudj kapcsolódni, és ne érezd magad rosszul, hogy nem tudod követni a balettiskola óramenetét. Ezen a szinten „eltöltve” 3-5 hónapot, olyan tudás birtokába jutsz, amivel már bátran bekapcsolódhatsz a 2-es szintű órákba.

2-es szint:

erre az órára, minimum 3-6 hónapos balett előképzettséggel érdemes becsatlakozni

Szintekről általában:

Az adott szinteken a gyakorlatok anyaga állandó, a klasszikus balett metodikájának megfelelően egy-egy gyakorlat változhat, de a nehézségi fok szintenként azonos.

Például, ha az 1-es szinten eltöltesz 2-4 hónapot, akkor érdemes egy-egy óra erejéig belekóstolni a 2-es szintű órába, nem kell bátortalannak lenned, de kikérheted a tanár véleményét is. 

A szintek között nincs nagy különbség, ugyan azokat a gyakorlatokat végzi mindenki minden szinten, csak a magasabb szinteket, már ritmusában és harmonikus végrehajtásában gyorsabban, és kevesebbet magyarázom a gyakorlatokat.

 

 

Az a kritikus 2-4 hónap…

Bármit sportoltál, vagy táncoltál eddig életed során, vagy akár soha nem végeztél mozgáskoordinációt kívánó mozdulatokat, akkor is igaz, hogy a klasszikus balett órán teljesen új mozgásanyaggal találkozol.

Van, aki lassabban, van, aki gyorsabban sajátítja el a klasszikus balett mozgásrendszerét. Nem kell megijedned, és ne add fel az első akadálynál. A Balett Stúdiónk gyakorlatban bevált képzési rendszere biztosítja számodra, hogy megfelelő szorgalommal, meg tudod tanulni a balett mozgásrendszerét.

Biztos, hogy először izomlázad lesz, fokozatosan kell hozzászoktatni a testedet a munkához, ne akard első alkalommal a füled mögé lendíteni a lábad, vagy lecsúszni spárgába. Fokozatosság!!!

A kritikus idő 2-4 hónap egyéntől függően, de körülbelül ennyi idő szükséges, hogy az alapvető gyakorlati ismeretek, és balett kifejezések birtokában, teljesen magabiztosan tudjál részt venni az órán.

Ne légy türelmetlen, itt is igaz, hogy sokkal több múlik a szorgalmon és a kitartáson, mint az egyéni adottságokon.

Mit adhat neked a felnőtt balett oktatás?

A klasszikus táncművészet legmagasabb szintű műfaját fogod gyakorolni. Elindulsz egy úton, mely nehézségekkel, akadályokkal van tele. Ha ez az út könnyű lenne, akkor mindenki az Operaház színpadán táncolna.

Nyilvánvalóan nem készül mindenki az Operaházba, azt 10 éves korban kell elkezdeni a Balettintézetben. Akkor mégis mit adhat neked a klasszikus balett tanfolyam, még, ha felnőtt korban kezded is el?

Elsősorban a klasszikus balett kultúra magas szintű szellemiségét

Hasonló kultúrájú és beállítottságú emberekkel fogsz találkozni a tanfolyamon.

Intelligens testképzés a balett mozgásrendszerének segítségével.

 

FONTOS!

A fejlődés szempontjából egy dolgot nem lehet elkerülni, a komoly, fáradságos és izzasztó munkát, melyet bele kell tenned a fejlődésed érdekében.

Hiányzás az óráról?

Ha 1-2 alkalommal, vagy 1-2 hétig-hónapig hiányzol, nem gond, de ha megint tudsz jönni órára, akkor ismét fokozatosan „szoktasd” vissza magad a balett gyakorlatokhoz, mert ellenkező esetben az óra után, másnap reggel, fel nem tudsz kelni az izomláztól.

.