Balett szoknya

Balett szoknya

Szoknyában vagy anélkül? A felnőtt balett oktatáson már nem is olyan egyértelmű a válasz, ugye? Nem elég, hogy felerőltetted magadra a harisnyát, a balett dresszet, most még húzz balett szoknyát? Nem kötelező, de próbáld ki. Meglátod, igazi balerinának fogod érezni magad.

Állj a rúdhoz szoknyában, és csinálj meg egy egyszerű pliét! A végére azt fogod érezni: mindig is szoknyában kellett volna balettoznod. A felnőtt balett oktatáson a táncosok általában a rövidebb, muszlinból készült, átkötős balett szoknyát preferálják.

A klasszikus felállás: fekete dressz, rózsaszín harisnya és ugyanolyan színű szoknya. Ez persze nem szentírás, ha kék vagy fekete szoknyában szeretnél táncolni, természetesen megteheted. A szaküzletekben ma már lehet kapni gumis derekú vagy patenttal ellátott balett szoknyát is, de ha tiszteled a hagyományokat, akkor válaszd a megkötős lapszoknyát, amely lágyítja a vonalakat és a tánc tökéletes kiegészítője.

Megkötésénél ügyelj arra, hogy pont megfelelő erősségűre húzd a szalagokat. Ha túl szoros, félő, hogy elszorítod a derekadat, ha viszont túl laza, óra közben elhagyod. Hátul, a derekadon legyen a csomó, ha zavaróan hosszú, be is tűrheted, esetleg vágd rövidebbre. 

 

 

<<< vissza felnőtt balett oktatás főoldal

.