Balettcipő

Balettcipő

Habár a balettcipő vásárlás bagatell feladatnak tűnik, ha megvizsgáljuk a különböző szempontokat, gyorsan rájövünk, hogy nem is olyan egyszerű megtalálni a számunkra optimális párt.

Ha nem szeretnénk annyira drágán hozzájutni, válasszunk vászonból készült gyakorlót, ami ugyan nem annyira tartós, mint a bőrből készült, cserébe hatékonyan és gyorsan tisztítható: míg a bőrt kézzel kell nyomkodni, a vásznat újjá varázsolja a mosógép.

Az sem mindegy, hogy milyen a padló a felnőtt balett oktatáson. Ha inkább pvc balettszőnyeg a padló, akkor a vászoncipő lesz a nyerő, a fapadló viszont egyértelműen a bőr balettcipő barátja, mert jobb az anyag nyúlása.

A vászon mellett szólhat még, hogy a bőrtől eltérően nem kell betörni, ráadásul többféle színben kapható. S ha már az árnyalatoknál tartunk, nem árt megjegyezni, hogy a színharmónia itt is fontos: a felnőtt balett oktatáson a balettcipő harmonizáljon vagy a dressz vagy a harisnya színével.

Ami pedig a cipőhöz adott gumiszalagot illeti, ne ijedjünk meg, ha még nincs felvarrva, mi is könnyedén megtehetjük. Egy dologra figyeljünk nagyon: a gumiszalag célja nem a lábfej vérkeringésének megszüntetése, hanem a cipő lábon tartása, ezért ne varrjuk túl szorosra.

Érdemes a két szalagot keresztben felvarrni nem csupán azért, mert ez a legnépszerűbb, hanem azért is, mert így a legpraktikusabb. 

 

<<< vissza felnőtt balett oktatás főoldal

.