Miért felnőtt balett? 2

 

Felnőtt korban, miért felnőtt balett oktatás? - 2. rész

Mi a különbség a felnőtt balett oktatás és a klasszikus balett között?

Miért veszélyes, ha felnőtt korban, egy átlagos klasszikus balett órára megy valaki, előképzettség nélkül?

Ahogy az első részben már leírtuk, a klasszikus balett a „kiválasztottak” művészete. Olyan születéskori, anatómiai adottságokkal kell rendelkezni, amit sajnos szorgalommal nem lehet pótolni.

Ezért felelnek meg olyan kevesen a balettintézet felvételi vizsgáján, hiszen ott a szakemberek nagy gyakorlattal, és alapos orvosi vizsgálattal választják ki a jelentkezőkből a legjobbakat.

A balettmesterek, olyan növendék „alapanyagot” kapnak a munkájukhoz, hogy belőlük a lehető legjobb balettművészeket tudják képezni, a felvételit követő években.

A legjobb képességű, és legjobban motivált növendékekből lesznek balettművészek.

És itt jön a lényeg, a felnőtt korban elkezdett balett tanulmányokkal kapcsolatban:

A klasszikus balett tanárok, magas szintű szakmai képzettséggel/végzettséggel rendelkeznek. De a magas szintű végzettségük/képzettségük, pont az arra tökéletesen alkalmas növendékek („kiválasztottak”) képzésére tökéletes. Az egész klasszikus balett módszertan erről szól:

A növendékek életkori sajátosságoknak megfelelő, fokozatos fizikai terhelése, és a balett technika fejlesztése, az életkori fejlődésnek megfelelően.

 

 

Miben más a felnőtt balett oktatás?

Ez az oktatási technika a klasszikus balett alapjaira épül, és évtizedes oktatási tapasztalatok alapján lett kifejlesztve.

Természetesen színtiszta, tradicionális klasszikus balett! Minden fajta modern és kortárs irányzatoktól mentes!

Ez egy olyan gyakorlatban bizonyított módszer, mely módszernek a segítségével, életkortól és testalkattól függetlenül, a teljesen kezdő felnőttek is el tudják sajátítani a klasszikus balett mozdulatait.

Ennél a speciális oktatási technikánál, figyelembe van véve, hogy a felnőttek, már kialakult csontozattal, izomzattal és ízületekkel rendelkeznek, így elkerülve az esetleges fizikai sérülést.

Mind a fizikai terhelés, mind a balett technika oktatása, pontosan olyan ütemben történik, hogy mindenki el tudja sajátítani az órán.

 

 

Meddig lehet fejlődni?

Induljunk ki ismét a professzionális balettművészekből, mit látni a színpadon?

Az a fizikai állóképesség és balett technikai tudás, mely keveredik a művészi interpretálással, fantasztikus élménnyel ajándékozza meg a nézőt.

Felesleges áltatni magát az átlagembernek, ez felnőtt korban elérhetetlen szint számára. Ha csak egy rövidebb ugrásvariációt kellene végrehajtania, valószínűleg újra kellene éleszteni a variáció felénél.

A klasszikus balett a legmagasabb szintű táncművészeti ág, mely balett technikában és állóképességben a legtöbbet követeli a táncostól.

Azért a csodáért, ami a színpadon megvalósul, a táncosok egy évtizedig koptatják a balettszőnyeget a Táncművészeti Egyetemen. Ha ez olyan könnyű lenne, mi lennénk a tízmillió fociszakértő mellett, a tízmillió balettművész országa!

Felnőtt korban, a túlzott elvárások önmagunkkal szemben, el fogják rontani az élményt!

Pont ellenkező a cél, a folyamatos sikerélmény, ez a sikerélmény bevezet a balett csodálatos világba.

Minden mozdulatot el lehet sajátítani felnőtt korban is, és nagy élmény felismerni egy balettelőadáson a mozdulatokat, és ismerni az ezekhez kapcsolódó kifejezéseket.

 

Át akarod élni Te is ezt az élményt?

Nincs más dolgod, mint beiratkozni, Magyarország egyik legismertebb Felnőtt Balett intézményébe,

a Miami Balett Budapest felnőtt balettiskolába.

Itt több szinten folyik a felnőtt balett oktatás, a teljesen kezdőtől a haladóig. A felnőtt balett mellett, stretching órákon, spicc órákon és (nem kötelező jelleggel) akár a balettiskola féléves és év végi színpadi balettvizsgáin is megmutathatod tudásod.

Várunk az órákon szeretettel:

 

.

.

<<< vissza balett írások főoldalra

.