Oldal kiválasztása

Stretching

 

 

 

Nulláról kezdő STRETCHING tanfolyamok

 

Stretching tanfolyam a Westendnél

 

A hétköznapok során számos alkalommal tapasztaljuk,

hogy nehéz lehajolni, hátradőlni vagy csak egyszerűen kinyújtani a lábat.

A merev izomzat komoly hátrányokat okozhat egy szimpla mozdulatkor is.

 

Fontos-e a hajlékonyság?

Hogyne lenne! A jó technika és az esztétikus mozgás mit sem ér, ha folyamatosan fájdalmaid vannak vagy csak kínszenvedés árán tudsz megcsinálni egy mozdulatsort a balettórán vagy a hétköznapokban. Hogy a hibátlan, szép kivitelezés örömteli is legyen, nem szabad elfeledkezni a rugalmasságról.

Hát még a táncnál!

Szinte említeni se szükséges, hogy felszabadult tánc nem létezik hajlékony test nélkül. A stretching órán, az izmok rugalmasságának fejlesztése és karbantartása hosszú távú eredményekhez vezet.

Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyakorlatsort alkalmazol a kívánt eredmény eléréshez.

Egy professzionális oktató segítségével magas szintű tudásra tehetsz szert. A rendszeres gyakorlás segíteni fog a hajlékony izomzat kialakításában. A korábban nehéznek tűnő mozdulatok egy csapásra könnyűek lesznek. A stretching óra keretén belül az intenzív nyújtás kapja a legnagyobb szerepet, annak is mindkét fajtája. Statikus és dinamikus nyújtásról beszélünk: a statikus során hosszan, fél- akár egy percig is kitartunk egy pozíciót. A dinamikusnál pedig fokozatosan nő a mozdulatok sebessége és terjedelme.

 

Mi történik a stretching hatására?

Már néhány nyújtó óra után olyan változások mennek végbe az izomzatban, hogy szinte megújul az ember. Megújulnak a mozdulatok, és könnyebbé válik a tánc! Profikat meghazudtoló táncos testtudat alakul ki, ami nagyban elősegíti a harmonikus, tudatos mozgást.

Kísérletezz folyamatosan!

A stretching órán, mindenkinek más póz, más ritmus kényelmes, ezért érdemes többfélét is kipróbálni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet. Konzultálj tanároddal is, aki fel tudja mérni, hogy neked mire van szükséged.

Stretching csak kényelmesen!

Készülj fel a stretching-re már otthon: pakolj be törülközőt, vizet és kényelmes ruhát, ami lehetőleg légáteresztő anyagból készült. Lehet, hogy az első óra nehéz lesz, de ne feledd, minden alkalom egy újabb mérföldkő, hogy elérd a célod: a könnyed, rugalmas testet.