Középhaladó balett

Szinte tökéletesen megy a plié,

kicsit unod már a kezdő tendu-t?

Akkor itt az ideje szintet lépni:

ez a középhaladó balett

Az órákon magasabb szintű technikai képzés zajlik, minden lépés és kombináció egy fokkal nehezebb, összetettebb. A „gyakorlott” felnőttbalettosok is továbbképezhetik itt magukat, de bizony fel kell kötni a spicc cipőt.

A középhaladó balett tanfolyamon egy új világba jut a tanuló, mert bár az óra felépítése hasonló a többi balettórához, megtanuljuk végre, hogy milyen lehet kecsesen táncolni.

 

Középhaladó balett

 

Az óra első felében ugyanúgy rúdgyakorlatokkal foglalkozunk, mint a kezdőknél, majd a második felében a középgyakorlatok következnek. Ezután kis kombinációkkal és koreográfiákkal fejezzük be az órákat. Az anyaggal gyorsabban haladunk, mint kezdő szinten, ráadásul kevesebb a magyarázat, hiszen már van tudás, amire lehet támaszkodni.

Természetesen a magyarázatok itt sem maradnak el, csak már nincs szükség minden alapfogalom megismétlésére. A középhaladó balett tanfolyamon az óra hosszát tekintve nagyjából 80 perc (balett tréning) + 30 perc (balett repertoire vagy koreográfia).

A vidám légkör és a jó hangulat persze itt is garantált, de a sikerélmény még nagyobb lesz, hiszen ha három-négy lépést összekötünk, már meg is csináltunk egy kombinációt, igaz? A nyári melegben is jó választás a középhaladó balett, pláne ha már magasabb szinten űzi az ember.  

Sokkal tudatosabban táncolunk, fejlettebb a testtudatunk, a tartásunk, koncentráltabban végezzük a rúdgyakorlatokat, a középgyakorlatokkal pedig plusz állóképességet és fejlett központot szerzünk.

A középhaladó balett új minőséget képvisel az oktatásban, megnyitja azokat a kapukat, amelyek előtt a kezdők toporognak a pliéjüket fejlesztve.